OVER ONS

Lelièvre Wijnen is de oudste onafhankelijke wijnhandelaar in Antwerpen.

We werken graag met kleine domeinen die kwalitatieve wijnen produceren. We zijn steeds op zoek naar nieuwe wijnen voor onze klanten, met mooie typiciteit en expressie van terroir en vakmanschap. Steeds fris en gebalanceerd. Vaak zijn dit wijnen die gemaakt worden met heel veel respect voor de natuur, door vakkundige wijnboeren. Voor goede wijn zijn namelijk gezonde druiven nodig.

Over de jaren is ons gamma uitgegroeid, en bevat ze echte parels uit niet allen Frankrijk, maar ook Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, en zelfs bijvoorbeeld Georgië.

Onze klanten zijn zowel particulieren als professionelen.

 
Wijnhandel Antwerpen - Caviste Lelièvre - geschiedenis

Geschiedenis

1819: Napoleon is 4 jaar geleden verslaan, Belgie is nog even onder Nederlands bewind. Hippolyte Lelievre, een Fransman, huwt in Luik met de Amsterdamse Sarah Piers. Aan de Oever 13, toen nog in verbinding met de Schelde, beginnen zij hun wijnhandel.

Zoon Hippolyte Desiré doet omstreeks 1865 verder vanuit Quellinstraat en Appelmansstraat. Wijnen zoals Cheval Blanc, Evangile, Petrus, Mission Haut Brion werden er toen nog gebotteld met eigen etiket en het Antwerps wapenschild.

Emile doet verder vanaf 1912: en moet van nul af aan herbeginnen na de Eerste Wereldoorlog. Albert, in 1915 in Parijs geboren, zet als 4de generatie na de crisis in 1932 de zaak voort: steeds kwaliteit hoog in ‘t vaandel dragend: Yquem, Romanée Conti, Chapoutier, Champagne KRUG, Evangile, Mission Haut Brion,…

Wijnhandel Antwerpen – Caviste Lelièvre – p1

In 1940 verhuist de winkel naar de hoek van de Pelikaansstraat en de De Keyserlei. Schuin tegenover het Centraal Station van Antwerpen. In die tijd was het een zeer levendige wijk, dicht bij de Diamantwijk. Hij was de raadgever bij uitstek voor ieder die een goed glas kon appreciëren.

Zoon Patrick zet vanaf 1986 de traditie voort. Hoe kan het ook anders dat hij, met zo’n leerschool, het opzoeken van nieuwe parels heel normaal vindt. Door op het terrein te gaan, te proeven, en met wat geluk en durf: Valandraud, Pingus, Israel…

In 2020 wordt een belangrijke stap naar de rand gezet, met een geslaagde verhuis naar de Desguinlei 232.
Met zijn enthousiasme en zoektocht naar originaliteit worden nieuwe pareltjes ontdekt: droge muscaat uit Panteleria, Douro wijnen, Spaanse wijn uit Cadiz, Chianti’s, Lazio.


Wijnhandel Antwerpen - Caviste Lelièvre - contact

Contacteer Ons

Stuur gerust een mailtje met uw contactgegevens naar patrick@lelievre.be om op de hoogte te worden gehouden van proeverijen en andere events.

U bent steeds van harte welkom in onze winkel.